Såg vargar i Bastuträsk

Skellefteå (JJ) Joel Nilsson och svärsonen Håkan Bodén såg två vargar i Bastuträsk i Västerbotten. Den ena vargen stod på stugtomten.

När Håkan Bodén gick till sommarstugans baksida för att hämta några verktyg stod han plötsligt tio meter från en varg.
Vargen vände och sprang i väg mot skogen. Håkan ropade på Joel som även han fick se vargen. Vargen sprang till en annan varg som var i skogen lite längre bort. De båda umeborna fick se hur vargarna gav sig iväg. De hade uppsikt över djuren i cirka 200 meter och är tämligen övertygade om att det var vargar som de såg.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser