Såg varg intill hästhage

Esperyd (JJ) En varg observerades när den kom travandes intill en hästhage i Esperyd, Småland. Kvinnan som såg djuret är helt säker på att det varg hon såg.

Esperyd ligger utanför Nässjö i Jönköpings län. Händelsen utspelade sig i mellandagarna. Anna André, ursprungligen från Dalarna var ute med sin man och deras hundar hemma på gården. Plötsligt dyker det upp en varg på ladugårdsbacken.

– Den gick bara 15 meter från hästhagen och verkade ha siktet inställt på ponnyerna, men när vi skrek till så försvann den, säger hon till Höglandet Nu.

Enligt Länsstyrelsens personal är det omöjligt att säga om det faktiskt rörde sig om en varg Anna André såg. Hon fotograferade spåren som var 14 centimeter långa och hade en steglängd på över två meter. Däremot snöade det så rovdjurspårare kunde inte följa spåret.

För Anna som sett varg i Dalarna tidigare råder det inga tvivel om att det var en varg han såg. Nu oroar hon sig över jakten i området.

– Det är nu när spårsnön kommer som jakten brukar vara som mest intensiv, men efter det här så känns inte löshundsjakten så rolig längre, säger hon till Höglandet Nu.

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser