Såg tolv vargar på passet

Karlskoga (JJ) Årets älgjakt för Bertil Skagerstrand innehöll en upplevelse som ger en tydlig fingervisning om hur framtiden kommer se ut i de svenska jaktskogarna. Plötsligt passerade tolv vargar hans pass. Två alfadjur och tio valpar.

Bertil Skagerstrand jagar älg i Zindre jaktlag utanför Karlskoga. Han har sett konsekvenserna av en växande vargstam de senaste åren. För fem år sedan sköt jaktlaget nio älgar. Förra året sköt de två älgar. Under årets jakt har de inte sett någon älg alls under jaktens inledande dagar.

I stället dök tolv vargar upp i Bengt Skagerstrands pass vilket gör att laget nu ställer in jakten helt och hållet, bland annat för att skydda de jakthundar som vanligtvis används under jakten.

– Med så här mycket varg vi har i landet blir naturen i obalans. Samtidigt är det ett politiskt förakt för människorna som bor på landsbygden att vi inte har licensjakt på vargen, säger han till Karlskoga tidning.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser