Så resonerar länsstyrelsen om kraschade älgjakten

Västmanland (JJ) Nu svarar länsstyrelsen på Jägareförbundets larm om kraschad älgjakt i vargområden i nordvästra delen av Västmanland.

Det blir inga älgar över för jägarna att skjuta, på grund av vargen, anser Jägareförbundet. Hör länsstyrelsens svar. Foto: Gettyimages, montage

Jägareförbundets jaktvårdskonsulent Lars Björk berättade berättade i Jaktjournalen på måndagen att älgstammen havererat i den nordvästra delen av länet.

– Vargarna tar 390 älgar per år i Gunnilbo älgförvaltningsområde. Förra året fällde jägarna 210 älgar. Det är katastrof, konstaterar Lars Björk.

Följden blir att älgjakten ställs in i många områden.

Hör Tobias Hjortstråle, vilthandläggare på länsstyrelsen i Västmanland:

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼