Så många skadas under älgjakten

Kungsbacka (JJ) Ett hundratal jägare skadas under älgjakten varje år så allvarligt att de får ut ersättning från sin försäkring. Vanligast är skärsår, klämskador och frakturer, meddelar TT.

Med tanke på antalet jägare som deltar på den årliga älgjakten är antalet skador relativt liten. Men det händer olyckor, var av de vanligaste är skärsår, fall från jakttorn, hörselskador eller bett från jakthundar.

Dödsolyckor orsakade av vådaskott är ovanliga nu för tiden. Varje år förolyckas endast ett par jägare under jakt. Sedan slutet har två dödsfall på till följd av vådaskott inträffat.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser