"Så här är livet på landet" | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 månad sedan
Leif Fredriksson med nyskjuten räv. Foto: Moa Swärdh
"Så här är livet på landet"

Historien om jägaren i Norberg som blev uppläxad av polisen för att han iförd långkalsonger och T-shirt jagade skabbräv, får nu Leif Fredriksson i Katrineholm att "komma ut" som kalsongjägare.
– Så här är livet på landet, säger han skrattande.

Jaktjournalen berättade på måndagen om en jägare i Norberg som var på jakt efter en skabbräv vilket ledde till stort polispådrag. Flera vanliga polispatruller och den regionala insatsstyrkan ryckte ut efter samtal från allmänheten.

Jägaren blev uppläxad av polisen, att han framöver skulle klä sig mer jägarmässigt än långkalsonger, T-shirt och pannlampa.

Nyheten har gått som en raket på Jaktjournalens webb och inne på Facebook, där responsen är stor.

En av reaktionerna från jägarkåren är munterhet. Folk taggar jaktkompisar som kanske har jagat i lite annan utstyrsel än typiska jaktkläder.

Camouflagemodell

En som reagerat är Leif Fredriksson, brandman i Katrineholm som bor på en lantgård. Han lade ut en bild som 16-åriga dottern Moa Swärdh tog, när Leif iförd endast kortkalsonger av camouflagemodell sköt en räv.

– Jag tyckte det var jägarmässigt. Och så rött gevär…, säger Leif och garvar högt.

– Vi har frigående höns och räven är här titt som tätt. Oj, vad rävar jag skjutit här hemma – och det händer hela tiden. Det finns till och med film när skjuter en räv från farstukvisten – helt naken, berättar Leif och skrattar igen.

Han har också skjutit mård och vildsvin under hastiga förlopp hemma på gården.

– Jag är uppvuxen med jakt, farsan som sköt i bara nattskjortan. När räven kommer och hundarna slår larm då måste man smyga sig ut direkt. Det är väl tur att man inte har grannar, för då hade de väl fått slag, säger Leif.

”Jag blir så störd”

Att han lade ut bilden på sig själv i kortkalsonger och med en nyskjuten räv bottnar in att han irriterar sig över en del reaktioner på historien om jägaren i långkalsonger i Norberg.

– Jag blir så störd – folk vet inte hur det är att bo landet. Vi måste bland annat kunna freda våra djur, säger Leif.

När det plötsligt blir jakt på någon jaktlig inkräktare på gården i Katrineholm brukar 16-åriga dottern Moa vara på hugget med kameran.

– Jag börjar bli van, men jag tycker att det är ganska roligt, säger Moa till Jaktjournalen.

Nedan en liten filmsnutt som Moa fångade när pappa Leif sköt en räv.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!