Så blir björntilldelningen i Dalarna

Länsstyrelsen har idag fattat beslut om årets licensjakt på björn. Under årets jakt får 48 björnar fällas, med en kvot på björnhonor i två av fyra delområden, skriver de i ett pressmeddelande. .

Årets björnjakt startar den 21 augusti och varar som längst till och med 15 oktober. Dalarnas läns viltförvaltningsdelegation har beslutat att jakten ska fördelas på fyra områden, med en särskild kvot för vuxna honor i två av områdena.

Hur många björnar som får skjutas inom varje område bestäms utifrån målet att björnstammen ska tillåtas att spridas söderut. Ett delområde inom område 1 (område 1a) är avsatt för att rikta en del av avskjutningen mot renarnas kalvningsland.

– Länets långsiktiga förvaltningsmål, fattat av Dalarnas viltförvaltningsdelegation, innebär att vi ska ha mellan 240–280 björnar. Med årets jakt kommer vi att ytterligare närma oss det antalet på ett kontrollerat sätt, säger Marie Edvall, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Dalarnas län i pressmeddelandet.

Läs hela beslutet här>>

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir vargjakten 2021

Nu är det klart hur licensjakten på varg blir i vinter. Det är Jägarnas Riksförbund som i ett pressmeddelande skriver att 24 vargar får fällas.

”Ingen vargjakt i Dalarna”

– Det blir ingen vargjakt i Dalarna i vinter. Det säger jägareförbundets länsbas, Ulf Berg, som på onsdagsmorgonen fick informationen direkt från landshövdingen.
ANNONS ▼