(S) vänder i ammunitionsfrågan

- Socialdemokraterna har vänt i frågan om att även fortsättningsvis kunna använda bly i ammunition, vilket är fantastiskt positivt! I flera år har Alliansen sökt respons hos Socialdemokraterna att inte totalförbjuda ammunitionsbly, därför välkomnar jag deras vändning.

Det säger den moderate riksdagsledamoten Bengt-Anders Johansson i dagensRiksdagsdebatt med anledning av Socialdemokraternas reservation i dagensbetänkande (2006/07:MJU 4) från Miljö- och jordbruksutskottet.
Socialdemokraterna vill inte ta bort bly i ammunitionen förrän det finnsfullgoda alternativ, både gällande effekt och kostnad.

”Nu går rätt beslut fatta”
– Den socialdemokratiska regeringen beslutade om att all bly skulle varaborta från alla ammunition senaste 2006, men detta blev det som tur varingenting av, säger Johansson.
Det känns bra att de nu har lyssnat tillexpertisen och inser vikten av att man väntar på den senkomnakonsekvensutredningens behandling. Nu finns förutsättningar att fatta rättbeslut gällande ammunitionen, säger Johansson.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser