S-nej till centralt beslut om slopat brunstuppehåll i älgjakten

Socialdemokraternas jaktpolitiske talesperson, Isak From, säger nej till ett centralt beslut att slopa brunstuppehållet i älgjakten.

Ett beslut om slopat brunstuppehåll måste komma underifrån i jägarkåren, anser socialdemokraternas jaktpolitiske talesperson, Isak From. Foto: Gettyimages och Riksdagen, montage

Isak From sitter också i viltförvaltningsdelegationen i Västerbotten. I en debattartikel i Norran, som han skriver tillsammans med socialdemokraten Veronica Berg, också ledamot av viltförvaltningsdelegationen, vänder sig From mot slopat brunstuppehåll.

”Under senare år har en allt hetsigare debatt rasat kring betesskador i skogen. I Västerbotten har avskjutningsmålen för älg inte uppfyllts, och debatten har kommit att handla om jakttider. Delar av markägarsidan vill se ett slopat brunstuppehåll. Vi tror att det är fel väg att gå”, skriver From och Berg i Norran.

– Eftersom det  inte finns något bred uppslutning kring att ta bort brunstuppehållet, ser vi inga möjligheter att göra den förändringen. Ett sådant beslut måste komma underifrån i jägarkåren. Vi är för en decentraliserad beslutsordning, säger Isak From till Jaktjournalen.

Läs debattartikeln i Norran här.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser