Runar får tillbaka bössorna

Ex-predikanten Runar Sögaard får rätt mot polisen och får tillbaka sina vapen. Det har Förvaltningsrätten beslutet.

Runar Sögaard har dömts till 20 månaders fängelse för skatte- och bokföringsbrott. Domen har inte vunnit laga kraft men polisen bedömde att Sögaard är olämplig som vapeninnehavare som beslagtog hans bössor.

Sögaard har har överklagat såväl fängelsedomen som polisens beslut att ta hans vapen. Nu rapporterar Aftonbladet att Förvaltningsrätten upphäver polisens beslag.

Polisen har inte kunnat visa att Sögaard är olämplig som vapeninnehavare, enligt Förvaltningsrätten.

”…inte brottslighet av sådan karaktär…”

”Ekonomisk brottslighet är inte brottslighet av sådan karaktär att den i sig regelmässigt aktualiserar frågan om omprövning av en vapeninnehavares tillstånd att inneha skjutvapen. Polismyndigheten har inte närmare utvecklat varför Runar Sögaard visat sig vara olämplig att inneha skjutvapen,” skriver domstolen, enligt Aftonbladet.

Runar Sögaard blev känd i Sverige när han 1990 gifte sig med sångerskan Carola Häggkvist. 1996 skapade han rubriker när han sköt ett rådjur från ett fönster i villan utanför Uppsala.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser