Rullstolsbunden jägare backas upp av förbund och landshövding

Norrbotten (JJ) Conny Lundmark, Årrenjarka, är rullstolsbunden sedan 24 år. Tack vare dispens har han tidigare fått jaga från en ATV men nu sätter rådande lagstiftning stopp för Connys stora intresse. Både Svenska Jägareförbundet och landshövding Sven Erik Östberg har engagerat sig för Connys fall.

I 23 år har Conny Lundmark kunnat jaga men nu gäller inte dispensen för honom att jaga från fyrhjuling längre. För Conny kom beskedet som chock, eftersom inte några regler förändrats.

– Det finns andra rullstolsburna i andra län som fått dispens både i sitt eget län och i flera andra. Men jag fick nej, sgäer han till Norrbotten-Kuriren.

Conny Lundmark har överklagat till Naturvårdsverket och Diskrimineringsombudsmannen, men utan resultat. Nu har Svenska Jägareförbundet samt Landshövdingen i Norrbottens län, Sven Erik Östberg tagit parti för Conny Lundmark. Även Landsbygdsminister Sven Erik Bucht har kontaktats för att få svar på varför han inte kan få dispens att jaga från sin fyrhjuling.

-Jag har skrivit två gånger, första gången tidigt i höstas. Men än har jag inte fått något svar, säger han till Norrbotten-Kuriren.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser