Ruggdunkningar kring vargjaktsdom

skärmavbild 2014-11-18 kl. 15.15.03.png Kungsbacka (JJ) I fredags kom Kammarrättens dom om den selektiva vargjakten i vintras. Rätten gick på vargvänarnas linje. I kölvattnet av domen dunkar jurister och bevarandebiologer varandra i ryggen inför öppen ridå.

På på det social mediet Twitter kunde man nämligen läsa ett inlägg från bevarandebiologen och populationsgenetikern Emma Lind. Hon uttryckte sitt gillande över Kammarrättens dom och gratulerade Oscar Alarik, som är jurist på Naturskyddsföreningen och driver ärenden om varg.

Tidigare i år avslöjades att Naturvårdsverket delvis finansierar Naturskyddsföreningens jurister.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser