Rovdjursföreningen JO-anmäler björnjaktsbeslut

VÄRMLAND(JJ). Två björnar får jagas under licensjakten i Värmlands län, det har Naturvårdsverket fattat beslut om. Men Svenska rovdjursföreningen anmäler nu detta beslut till Justitieombudsmannen, JO.

Anledningen till anmälan är att föreningen menar att det inte finns formellt stöd för att tillåta licensjakt på två björnar. 
Föreningen framhåller att länet inte har någon reproducerande björnstam, att björnarna inte orsakar många skador och att det finns andra lösningar att ta till. 

Enligt Ann Dehlerus, generalsekreterare i Svenska Rovdjursföreningen, vänder man sig till JO eftersom beslutet inte går att överklaga till domstol. 
Det här rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser