Rovdjursföreningen JO-anmäler björnjaktsbeslut

VÄRMLAND(JJ). Två björnar får jagas under licensjakten i Värmlands län, det har Naturvårdsverket fattat beslut om. Men Svenska rovdjursföreningen anmäler nu detta beslut till Justitieombudsmannen, JO.

Anledningen till anmälan är att föreningen menar att det inte finns formellt stöd för att tillåta licensjakt på två björnar. 
Föreningen framhåller att länet inte har någon reproducerande björnstam, att björnarna inte orsakar många skador och att det finns andra lösningar att ta till. 

Enligt Ann Dehlerus, generalsekreterare i Svenska Rovdjursföreningen, vänder man sig till JO eftersom beslutet inte går att överklaga till domstol. 
Det här rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser