Rösta på Erika Bergmark

Erika Bergmark, har chansen att få vara med i en amerikansk jakt TV-program där man tävlar i både teoretiska och praktiska jaktkunskaper. Fällfors (JJ) Fällforstjejen Erika Bergmark som studerar till jägmästare i Umeå är i dagarna högaktuell som en av 20 semifinalister till den Amerikanska TV-jaktprogrammet Extreme Huntress . Sex finalister får tävla om segern och målsättningen med programmet är att visa upp duktiga kvinnliga jägare som förebilder för kommande generationer jägare.

För att Erika ska komma vidare till finalen gäller det att så många som möjligt går in på nätet och röstar på henne. Finalen avgörs på en 777-ranchen i Texas där deltagarna får tävla mot varandra i en mängd olika grenar med anknytning till jakt och jaktutövning. Tävlingen spelas in för TV av NBC-sport.

Erika Bergmark är 24 år och studerar till jägmästare. Erikas favoritjakt hemma är trädskällarjakt och senare under vintersäsongen åker hon mer än gärna efter mård på skidor. 2012 reste Erika till Limpopodistriktet i Sydafrika för att efter åtta månaders förberedelser hemma ta examen som Professionell Jägare. Erika gjorde examen tillsammans med 13 sydafrikaner och hon tillsammans med tre övriga elever var de enda som klarade sig.
– Jag har examen men det krävs många års erfarenhet som guide innan man kan kalla sig professionell jägare, säger Erika.

Förra året reste Erika till Kanada och arbetade som jaktguide. Erika lotsade fram klienter till både björn och älg. Själv sköt hon en älgtjur och en fin svartbjörn.

– Jag brukar jaga 140-170 dagar per år och föredrar att jaga på egen hand med mina två finnspetsar, berättar hon. Erika har under ett par år även varit med i Jaktjournalens Rovdjurskampanj. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser