Ronny fällde andra björnen i Värmland

Sysslebäck (JJ) Idag fälldes den andra och sista björnen på årets tilldelning i Värmland. Ronny Andreasson, Sysslebäck, lyckades fälla björnen på Höljes jaktvårdsklubbs marker.

Ronny Andreasson fällde årets andra björn i Värmland.

Ronny Andreasson låg under flera år bakom flera fällda björnar i Nordvästra Värmland med sin duktiga gråhund Dennis. Men när Dennis blev för gammal gick det sämre några år, men idag kunde Ronny fälla årets andra björn i Värmland.

– Redan i går kväll skällde min 18 månders unghund Loke björn i två timmar, tidigare har det inte blivit så mycket. Men det blev mörkt och vi fick avbryta. Sedan fick vi hjälp med en mer rutinerad hund idag och det blev ny skällning på björnen, berättar Ronny.

Efter ett par timmars jakt kunde Ronny fälla en 170 kg tung hanbjörn inom Höljes jaktvårdsklubbs marker, drygt en mil öster om höljes.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser