Roberts sköt 15:e björnen för sina hundar!

Robert Salomonsson med den femtonde björnen som fällts för hans hundar i höst Östra Kikkejaur (JJ) Robert Salomonsson sköt idag en stor hanbjörn på Östra Kikkejaurs marker mellan Arvidsjaur och Arjeplog. Det var det femtonde björnen som sköts för hans hundar i höst.

Robert jagade på Östra Kikkejaurs marker och hade fått ett tips om en björn som varit synlig kvällen innan. Eftersom Robert inte hade något annat uppslag gick han med Urak i band och Frisko på frisök.

Efter en stund började Frisko skälla men det visade sig vara en mård. Robert fortsatte och fick efter en stund se färska björnspår och efter ytterligare en stund började Frisko skälla igen. Robert släppte då Urak som var 700-800 meter från ståndskallet.

Robert passade sedan på en stor sten vid en myrhals dit den stora björnen kom gående i sakta mak. Björnen en hane var inte vägd när Jaktjournalen hade kontakt med Robert, men han uppskattade vikten till drygt 200 kilo.PS! Björnen vägde 234 kilo.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser