Ripjägare vådaskjuten

Kiruna (JJ) I går eftermiddag skottskadades en norsk jägare under en ripjakt i abiskoområdet, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Polisen larmades om olyckan vid 15-tiden i går eftermiddag. Då hade brodern till den träffade jägaren fått gå i två timmar för att nå en fungerande telefon.

En ambulanshelikopter transporterade den skadade jägaren till sjukhuset i Tromsø där han nu vårdas för sina skador.

– Han kommer klara sig, skadorna är inte livshotande, säger Johanna Andrén, förundersökningsledare vid Norrbottenspolisen till Norrländska Socialdemokraten.
Hur olyckan inträffade är ännu inte utrett men enligt Polisen ska brodern till den skadade mannen ha varit den som orsakade vådaskjutningen.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser