Riktad jakt mot bisam i Umeälven

Nu görs ett försök med riktad jakt mot bisam i Umeälvens delta i Västerbotten.

Bisam räknas som invasiv i Sverige och ska utrotas. Foto: Gettyimages

P4 Västerbotten rapporterar att personalen i Mårdhundsprojektet ska försöka få bort bisam från Bölesholmarna och ner i Umeälvens delta.

Bisam uppges finnas på några få platser i Norrland. Arten är klassad som invasiv i Sverige och målet är att den ska utrotas.

Malin König på länsstyrelsen i Västerbotten räknar upp en rad problem med bisam; framförallt att den underminerar mänskliga konstruktioner, exempelvis vallar och vägar.

– Det troligaste är att vi inte kommer att kunna utrota dem på bara en insats, säger Malin König till P4 Västerbotten.

Så här skriver Svenska Jägareförbundet om bisam.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Får vargdödat i Halland

I helgen attackerades och dödades ett får i Tvååker sydost om Varberg. Nu konstaterar länsstyrelsens besiktningspersonal att det var varg som dödade djuret.

Härjedalens kommunalråd rasar över påtvingade vargar

Kommunalrådet i Härjedalens kommun skräder inte orden när han kommenterar Naturvårdsverkets beslut, att Härjedalen ska ha vargrevir. – Det är lätt att sitta i trygga korridorer och fatta beslut som drabbar andra människor, säger C-märkta kommunalrådet Anders Häggkvist.

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.
ANNONS ▼