Rikslarm efter vapenstöld

Kalix(JJ) Polisen har utfärdat rikslarm efter en vapenstöld i Kalix. Det var fyra vapen som stals från en villa i bostadsområdet Näsbyn.

Villaägaren upptäckte inbrottet under måndag kväll. Troligen har man hittat nyckeln och öppnat vapenskåpet med den. 
Tre hagelgevär och ett kulgevär (kaliber 22) är försvunna. Dessutom har ammunition stulits från platsen. 

–  Eftersom det är frågan om vapenstöld så går vi ut med ett rikslarm. Vi söker också vittnen som kan ha sett eller hört någonting, säger Erik Johansson, vakthavande befäl vid Norrbottenspolisen, till Norrländska Socialdemokraten, NSD.

En teknisk undersökning har genomförts på platsen. Polisen uppger för NSD att alla vapen inte var kompletta. 
Polisen vill komma i kontakt med personer som kan ha gjort intressanta iaktagelser i området.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser