Rialavarg tog sällskapshund på tomten

Åkersberga (JJ) I går eftermiddag skedde den fjärde attacken mot sällskapshundar i Riala, även denna med dödlig utgång. En tibetansk spaniel angreps av varg inne på en tomt.

En tibetansk spaniel dödades i går av en varg utanför Åkersberga. Foto: Montage/Istock

Ägaren till hunden var för tillfället inne i huset när händelsen ägde rum, men när hon tittade ut såg hon ryggen på ett stort grått hundliknande djur. När den tibetanska spanieln skulle ropas in kom den inte och en sökinsats utan resultat genomfördes.

Länsstyrelsen informerades och var på plats fem timmar efter att hunden försvann.

– Jag spårade med min hund och vi hittade resterna av sällskapshunden efter 600 meter. Det är varg som dödat hunden, säger Mikael Fransson, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm.

Passkyttar sattes ut och Mikael Fransson fortsatte att spåra. Först när det mörknade avbröts jakten. Då hade han spårat sex kilometer.

– Nu har vargen dödat fyra hundar. Den här vargen ska avlivas. Det är ingen tvekan om det, säger han.

Skyddsjaktslaget som jagar Rialavargen har nu kopplat in hundförarekipage som har jakthundar som driver varg. Målsättningen är nu att använda dessa på jakten.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser