Resultatslös skyddsjakt slut

Gnesta (JJ) Det fälldes aldrig någon varg på skyddsjakten i Sjundareviret och nu är den vid flera tillfällen förlängda skyddsjakttiden slut.

Länsstyrelsen i Stockholms län beslutade redan i våras om skyddsjakt på en varg i Sjundareviret som förra året dödade en större mängd får i reviret.

Detta ville man undvika fattade då beslut om skyddsjakt redan innan några omfattande skador inträffat.

Därefter har skyddsjakten vid flera tillfällen förlängts eftersom jägarna inte lyckats fälla vargen. Omfattande regler har gjort jakten problematisk. Vargar har vid flera tillfällen observerats men närmare än så har skyddsjägarna inte kommit.

Enligt Göran Åström, miljödirektör på Länsstyrelsen i Stockholm rör sig två fjolårsvalpar i reviret nu, båda tikar.

Nu har fåren i skyddsjaktsområdet tagits in för vintern så någon förlängning av beslutet är inte aktuellt. Först till våren, när fåren släpps ut kan ett eventuellt nytt beslut fattas, rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland

 

 

 

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser