Uppdaterad 16.00: Kropp hittad i isvak

Arjeplog (JJ) Räddningstjänsten sökte i går efter en försvunnen jägare vid sjön Naulajaure tio mil nordväst om Arjeplog. Mannen hade varit ute på jakt i området och skulle möta upp några vänner. Men han dök aldrig upp. Räddningstjänsten fick larmet klockan 13.58 på måndagen.

– De skulle ha träffats vid en tidpunkt på eftermiddagen. Vännerna började se sig omkring där han skulle ha varit och upptäckte att det såg konstigt ut på isen. Det var en vak och bredvid den fanns märken som såg ut att komma från en gevärskolv som använts som en isdubb, berättar Henrik Helander, räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten undersökte de vakar som finns i sjön, men ingen man påträffades i vattnet och heller inte det vapen som mannen bör ha varit försedd med.

– Om inte annat, så borde vapnet har sjunkit ner till botten och vi borde kunna ha sett det, säger Henrik Helander.

Räddningstjänsten, fjällräddarna och polisen arbetade under måndagskvällen med utgångspunkten att mannen inte finns i sjön. Fjällräddare sökte med hjälp av hundar runt Navlajavrre och i de stugor som jaktsällskapet besökt under sin jakt. Något eftersök med helikopter kunde inte ske, eftersom det snöade rejält i området, rapporterar Norran.

 

UPPDATERAD:

Arjeplog (JJ) Vid 13-tiden idag påträffades en kropp i en vak i Naulajaure. Kroppen är ännu inte identifierad, varför polisen inte vill gå ut med fler uppgifter i det här läget.

Sökandet efter den försvunne 64-åringen har pågått under dagens alla ljusa timmar. Polisen har sökt från luften och på marken med hund tillsammans med Fjällräddningen och hemvärnet från Västerbotten. Totalt räknar man med att ett 40-tal personer sökt under dagen.

Vid 13-tiden påträffade fjällräddare en kropp i en vak i sjön Naulajaure.

– Det är en annan vak än den som räddningstjänsten sökte i igår, säger Ulf Eriksson, inspektör vid Piteåpolisen.

– Kroppen är inte identifierad ännu, därför avvaktar vi med uttalanden tills identifieringen är gjord. Det är rimligt att anta att det är den saknade mannen, men det vet vi inte ännu, säger han, uppger Norran.

 

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser