Resultatet klart från flyginventering i västra Sverige

HALLAND(JJ). Nu är resultatet klart från den flyginventering som gjorts i västra Sverige. Totalt är det ett cirka 100 000 hektar stort område som inventerats och resultatet visar på att det i genomsnitt finns 11,5 älgar per 1 000 hektar.

Det här är första gången som flera jaktvårdskretsar i västra Sverige har gjort en flyginventering tillsammans. Området som inventerats sträcker sig från Frillesås i söder till Askim och Mölndal i norr, samt i Öster till Rävlanda och Sätila. 
– Vet man mer om älgstammen så kan man planera mer. Tidigare har stammen uppskattats mer på en höft. Då har avskjutningen gått kraftigare upp och ner, säger Göran Cederlund, som arbetar på företaget Svensk Naturförvaltning, till Göteborgs-Posten.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser