Resultat dag 1 på Stövar-SM för rävhundar

Knistad (JJ) Första provdagen på Stövar-SM för rävhundar är över och nu har domarna haft kollegium. Här är ställningen i halvtid.

Det har varit en bra dag för flera av de deltagande hundarna på Stövar-SM för rävhundar. Föret har varierat mellan provrutorna men rävtätheten har varit förhållandevis god. Däremot har många rävar valt att krypa in väldigt snabbt.

Bästa hund efter första provdag är finskstövaren Mari, med ägare Mikael Johansson. Tätt efter ligger hamiltontiken Malmbäckaren Foxii med ägaren Jesper Karlsson.

Här är resultatlistan i halvtid.

I morgon fortsätter vi bevakningen på SM-sidan.

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser