Resultat dag 1 på Stövar-SM för rävhundar

Knistad (JJ) Första provdagen på Stövar-SM för rävhundar är över och nu har domarna haft kollegium. Här är ställningen i halvtid.

Det har varit en bra dag för flera av de deltagande hundarna på Stövar-SM för rävhundar. Föret har varierat mellan provrutorna men rävtätheten har varit förhållandevis god. Däremot har många rävar valt att krypa in väldigt snabbt.

Bästa hund efter första provdag är finskstövaren Mari, med ägare Mikael Johansson. Tätt efter ligger hamiltontiken Malmbäckaren Foxii med ägaren Jesper Karlsson.

Här är resultatlistan i halvtid.

I morgon fortsätter vi bevakningen på SM-sidan.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser