Reserven i topp på Räv-SM

Strömsbruk (JJ) Första tävlingsdagen vid stövarklubbens Räv-SM är klar. Dagens kollegium är just avslutat och det blev reserven som gick upp i ledning.

Hamiltonstövaren Göingebygdens Driva har tagit ledningen vid årets räv-SM med en fantastisk prestation vid första dagen tävlingar med två utmärkta rävdrev. Prestationen belönades med 65 egenskapspoäng. Driva kom med i årets SM som reserv men efter första dagen är det hon som regerar i startfältet.

Även schillerstövaren Ekmarkens Elof, ägare Pontus Mörling, klarade hem ett förstapris och ligger på andra plats med 57 egenskapspoäng. Ytterligare två hundar, Messi och Orustmarkens Stina, har chans till förstapris i elitklass då båda presterade andrapris vid dagens prov.

Avgörandet ska ske i morgon och du kan följa upplösningen via Trackers hemsida på länken http://gpspekka.kapsi.fi/tracker/?id=20150307sweden

Naturligtvis kan du också läsa om tävlingen och den spännande upplösningen i kommande nummer av Jaktjournalen.

 

Resultat dag 1:

  1. Göingebygdens Driva (H), Magnus Jönsson, Osby, 90+65, 1:a
  2. Ekmarkens Elof (S), Pontus Mörling, Skruv, 90+57, 1:a
  3. Messi (F), Robert Lundahl, Bor, 73+53, 2:a
  4. Orustmarkens Stina (S), Henric Linder, Stenstorp, 63+53, 2:a
  5. Ebbarps Mirja (F), Kjell-Göran Josefsson, Svenljunga, 56+53, 3:a
  6. Teerennevan Otto (F), Anders Morin, Kalix-Nyborg, 35+16, 0:a
  7. Härvsta Asta (F), Daniel Olsson, Heby, 0+23
  8. Nässjöns Astock (S), Patrik Isaksson, Aneby, 0+21, 0:a
  9. Knasbackens Bosse (H), Pär Skogh, Alfta, 0+17, 0:a
  10. Lostupets Roy (Sm), Bertil Svensson, Nossebro, 0+17, 0:a

 

 

 

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser