REPLIK: ”Det krävs attitydförändring gentemot medlemmarna”

Debatten om Svenska Stövarklubben fortsätter. Örjan Sundvisson anser att klubben präglas av ointresse och likgiltighet.

Först en eloge till jaktjournalen som även upplåter personer att anonymt framföra sina åsikter. Nog finns det fog och anledning att kritisera Svenska Stövarklubben inte minst i hur man bryr sig eller snarare inte bryr sig om sina medlemmar.

Medlemsvården är nämligen urusel och som medlem är man värdefull en gång per år när medlemsavgiften kommer.
Jag har egna erfarenheter av kontakt med representanter för Svenska Stövarklubben och inte är det så att de jublar när man hör av sig. Ointresse, likgiltighet och helt utan entusiasm är en slående attityd allt från lokalombud till styrelsemedlemmar.

Jag har för många år sedan tagit det här i en artikel i Svenska Stövarklubbens tidskrift, det möttes då av en kompakt tystnad från dåvarande styrelse. Så ska inte frågor som framförs av medlemmar hanteras.

Vill Svenska Stövarklubben öka medlemsantalet krävs det en attitydförändring gentemot medlemmarna.

Örjan Sundvisson

Var med i debatten!

Gör din röst hörd och nå Jaktjournalens 100.000 läsare.
Skicka din insändare till redaktionen@jaktjournalen.se

REPLIK: ”Svenska Stövarklubben har varit väl fungerande”

DEBATT: ”Inte konstigt att Stövarklubben tappar medlemmar”

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼