Rekordföryngring av varg?

Örebro (JJ) Fyra vargflockar i Örebro tros ha haft lyckade föryngringar.

Valpar har setts i reviren Hasselfors, och Ullriksberg. Det finns tydliga spår av föryngringar i reviren Kilsbergen och Uttersberg. Det är enligt Kjell Johansson, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Örebro, för tidigt att säga hur många valpar som fötts i reviren.
Enligt länsstyrelsens rovdjursansvarige har attackerna på tamdjur minskat de senaste åren trots att vargstammen ökat kraftigt. Anledningen till de minskade tamdjursangreppen tros vara de resurser som länsstyrelsen satsat på förebyggande åtgärder, bland annat genom anläggandet av viltstängsel.
Några förebyggande åtgärder för jakthundar har man ännu inte funnit någon lösning på.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser