Rekordfå föryngringar av varg i Dalarna

DALARNA(JJ) Under våren förra året var det rekordfå vargvalpar som föddes i de revir som bara berör Dalarnas län. Enligt Viltskadecenter i Grimsö är det reviren Gimmen, Långsjön och Görsjön som fått föryngringar.

Ytterligare fyra revir har fått föryningar, dessa revir delas dock med andra län. 
– Ja, det är rekordlite föryngringar i Dalarna. 2009 exempelvis hade vi sju föryngringar i revir som enbart ligger i länet. Nu är det bara tre, säger Lena Berg, vid länsstyrelsen i Dalarna, till Dalarnas Tidningar. 

När det gäller årets föryningar så verkar det ha skett minst fem föryngringar i de revir som ligger enbar i länet. 
Man har också kunnat konstatera att det finns flera nya revirmarkerande vargpar i länet. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser