Rekordår igen för skogsfastigheter i Sjuhärad

Borås (JJ) Det är rekordår igen – för femte året på raken – för skogsfastigheter i Sjuhärad. Största lokala mäklarbyrån noterar att priserna ökat med 30 procent på fem år.

Skogspriserna ökar kraftigt i Sjuhärad. Foto: Gettyimages

Borås Tidning rapporterar i sin papperstidning att Skogsbyrån Sjuhärad, som är traktens största mäklare på jord- och skogsfastigheter, noterar att 2018 blev ett år med rekordhöga priser.

Under året landade det genomsnittliga priset för skogskubikmeter på 640 kronor, vilket är nio procent mer än 2017. På fem år har priserna gått upp 30 procent.

”Inte bara virket…”

– Vi har aldrig sålt för så höga priser som vi har gjort nu, men det har vi också sagt några år i rad, säger Robert Persson, fastighetsmäklare och rådgivare på Skogsbyrån Sjuhärad, till Borås Tidning.

Han tror att många ser skog som en bra investering och slår till när räntan är låg.

– Sedan är det inte bara virket som lockar till köp utan även att det finns ett brett skogsintresse. Jakt, rekreation och känslan av att äga skog spelar in när man bestämmer sig för att köpa, säger Robert Persson till Borås Tidning.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser