Rekordår igen för skogsfastigheter i Sjuhärad

Borås (JJ) Det är rekordår igen – för femte året på raken – för skogsfastigheter i Sjuhärad. Största lokala mäklarbyrån noterar att priserna ökat med 30 procent på fem år.

Skogspriserna ökar kraftigt i Sjuhärad. Foto: Gettyimages

Borås Tidning rapporterar i sin papperstidning att Skogsbyrån Sjuhärad, som är traktens största mäklare på jord- och skogsfastigheter, noterar att 2018 blev ett år med rekordhöga priser.

Under året landade det genomsnittliga priset för skogskubikmeter på 640 kronor, vilket är nio procent mer än 2017. På fem år har priserna gått upp 30 procent.

”Inte bara virket…”

– Vi har aldrig sålt för så höga priser som vi har gjort nu, men det har vi också sagt några år i rad, säger Robert Persson, fastighetsmäklare och rådgivare på Skogsbyrån Sjuhärad, till Borås Tidning.

Han tror att många ser skog som en bra investering och slår till när räntan är låg.

– Sedan är det inte bara virket som lockar till köp utan även att det finns ett brett skogsintresse. Jakt, rekreation och känslan av att äga skog spelar in när man bestämmer sig för att köpa, säger Robert Persson till Borås Tidning.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser