Rekord för Jaktjournalen.se

Jaktjournalen.se slår svenskt besöksrekord för jaktpress. Veckan som gick var händelserik och Jaktjournalens nyhetsbevakning ledde till att sidan landade på plats 35 av Sveriges mest besökta webbplatser.

Jaktjournalens nye chefredaktör Daniel Sanchez gläds över rekordsiffrorna. Foto: Per Jonson

Hela 136.621 unika besökare valde att läsa Jaktjournalen förra veckan rapporterar branchsajten KIA-index. Det är rekord för Jaktjournalen som tidigare endast nåt upp till drygt 110.000 unika besökare under en vecka.

– Det är fantastiska siffror och ett kvitto på det nyhetsarbete vi gör på webben med Mikael Moilanen som redaktör. Att det är den högsta besökssiffra som noterats för en svensk jakttidning visar verkligen att vi är på rätt väg, säger Daniel Sanchez, chefredaktör.

Storsatsar på webb

Daniel Sanchez tillträdde som ny chefredaktör för Jaktjournalen i mitten av november och har sedan dess satsat stenhårt på att öka tidningens nyhetsbevakning på webben.

– Det hade varit roligt om jag kunde säga att det var något magiskt grepp vi tagit till, men det handlar bara om bra jaktliga nyheter, säger han.

Allt fler jägare hittar till Jaktjournalen.se och besökssiffrorna har ökat stadigt de senaste åren.

– För två år sedan värvade vi den erfarne nyhetsjournalisten Mikael Moilanen och han är helt klart en drivande faktor till framgången. Vi är ett litet team men vi jobbar hårt för att skapa ett bra och aktuellt flöde för jägarna.

Per Jonson
per.jonson@jaktjournalen.se
073-820 33 15
AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser