Rekord för Jaktjournalen.se

Jaktjournalen.se slår svenskt besöksrekord för jaktpress. Veckan som gick var händelserik och Jaktjournalens nyhetsbevakning ledde till att sidan landade på plats 35 av Sveriges mest besökta webbplatser.

Jaktjournalens nye chefredaktör Daniel Sanchez gläds över rekordsiffrorna. Foto: Per Jonson

Hela 136.621 unika besökare valde att läsa Jaktjournalen förra veckan rapporterar branchsajten KIA-index. Det är rekord för Jaktjournalen som tidigare endast nåt upp till drygt 110.000 unika besökare under en vecka.

– Det är fantastiska siffror och ett kvitto på det nyhetsarbete vi gör på webben med Mikael Moilanen som redaktör. Att det är den högsta besökssiffra som noterats för en svensk jakttidning visar verkligen att vi är på rätt väg, säger Daniel Sanchez, chefredaktör.

Storsatsar på webb

Daniel Sanchez tillträdde som ny chefredaktör för Jaktjournalen i mitten av november och har sedan dess satsat stenhårt på att öka tidningens nyhetsbevakning på webben.

– Det hade varit roligt om jag kunde säga att det var något magiskt grepp vi tagit till, men det handlar bara om bra jaktliga nyheter, säger han.

Allt fler jägare hittar till Jaktjournalen.se och besökssiffrorna har ökat stadigt de senaste åren.

– För två år sedan värvade vi den erfarne nyhetsjournalisten Mikael Moilanen och han är helt klart en drivande faktor till framgången. Vi är ett litet team men vi jobbar hårt för att skapa ett bra och aktuellt flöde för jägarna.

Per Jonson
per.jonson@jaktjournalen.se
073-820 33 15
AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser