Registrera dig som lodjursjägare

Stockholm (JJ) Den som vill jaga lodjur i vinter måste registrera sig som lodjursjägare i Jaktregistret. Den som inte är registrerad som lodjursjägare i Jaktregistret har inte rätt att delta i jakten.

Registreringen gäller bara för en säsong, vintern 2005/2006. Ny registrering krävs för nästa vinter. Naturvårdsverket och jägarorganisationerna har kommit överens om registreringen. Lodjursregistret har startat eftersom EU ställer krav på att Sverige har bättre kontroll över hur många och vilka som deltar i lodjursjakt.

Registrering kan ske per telefon eller via Internet. När korrekta uppgifter från dig finns i Jaktregistret är registreringen giltig. Bekräftelse kommer med post tidigast i december, senare om anmälan görs i december eller senare.

Vill du registrera dig via telefon så ringer du 0771/18 34 11 från en knapptelefon. Följ anvisningarna i samtalet.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser