Regeringen lägger ner jaktlagsutredningen

Stockholm (JJ) Regeringen väljer på grund av ekonomiska förutsättningar att lägga ner jaktlagsutredningen. Något som Svenska Jägareförbundet ser som positivt.

Jaktlagsutredningens syfte var att granska nuvarande lagstiftning och se om det fanns utrymme för förändring och modernisering. Frågor som ventilerades var bland annat en ny vilt- och jaktmyndighet, fjälljakten, stödutfodring samt dubbelregistrering av älgmarker i fjällvärlden.
För Daniel Ligné, riksjaktsvårdskonsulent kommer inte besked som en överraskning.

— Vi tycker det är bra att man inte ger sig på juridiken. Vi har en jaktetik i världsklass. Vi har världens säkraste jakt. Vi har inga hotade arter, med undantag för ett par arter som fjällräv och myskoxe som inte jakten har påverkat. Sammantaget kan man säga att nuvarande jaktlag fungerar bra, säger han till Svensk Jakt.

Däremot tror Daniel Ligné att instiftandet av vilt och jaktmyndighet hade varit bra för att möta kommande jaktliga utmaningar. Han menar att den svenska jägarkåren framöver kommer att behöva jaga mer, inte mindre för att förvalta de på många håll ökande viltstammarna.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser