Regeringen backar om vargjakt

Stockholm (JJ) Regeringen har beslutat att införa försöksområden där jägare ska ges möjligheten att försvara sina jakthundar mot vargar.

Regerings beslut om paragraf 28 innebär att tamdjursägare får möjligheten att försvara sina djur innan vargen gått till angrepp. Den stora debatten har gällt möjligheten för tamdjursägare och jägare att skydda sina djur mot varg när djuren vistas utanför inhägnat område.
Regeringen aviserar att det ska skapas regionala försök i rovdjurstäta områden där tamdjursägare och hundägare ska ges ett större ansvar.
Det är fortfarande oklart om hur reglerna för denna jakt ska utformas. Huvudfrågan är om tamdjursägare och hundägare ska ges möjligheten att skydda sina djur mot varg innan vargen gått till anfall. Jordbruksminister Ann-Christin Nykvist lovar att ett regelverk ska vara klart inom kort. Regeringen har även tillsatt förre LRF-ordföranden Hans Jonsson som ska utreda rovdjursstammarnas utveckling och den framtida rovdjurspolitiken.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser