Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren.

4 portioner:

700 g vildsvinsfilé

12–15 marinerade vitlöksklyftor

Marinad:

3 msk tomatpuré

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk vitvinsvinäger

2 msk rapsolja

2 msk flytande honung

2 msk japansk soja

Tillbehör:

1 kg små färskpotatisar

olivolja

salt, peppar

1 dl hackade färska örter

Gör så här:

Så tillreder du potatisen: Sätt ugnen på 200°. Lägg den tvättade potatisen i en liten långpanna, droppa över olivolja och salta och peppra. Rosta potatisen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Blanda potatisen med de hackade örterna.

Så här gör du filén: Blanda alla ingredienser till marinaden. Späcka filén med de marinerade vitlöksklyftorna, använd kniv el ett runt bryne att göra hål i filén. Rulla filén i marinaden. Låt marinera i minst en timme. Grilla köttet i ca 10–15 minuter.

Vintips:
8 Keys

Ett Portugisiskt rödvin som passar utmärkt till grillat vildsvin. Råvaror är 40% tinta roz, 30% casteläo och 15% syrah. Smaken är fruktig och nyanserad med en tydlig fatkaraktär. Här finn inslag av körsbär, björnbär, choklad och plommon. Alkoholhalt 14,5%. Sockerhalt 3 g/l. Säljs i flaska på 750 ml. Nr: 2534. Pris: 119 kr.

Öltips:
Guinness Extra Stout

Tillverkad på Irland med en stil sedan 1700-talet. Ett smakrikt öl med tydlig beska och inslag av kaffe, soja, apelsinskal och lakrits. Passar utmärkt till smakrika vilträtter. Alkoholhalt 5%. Säljs i 330 ml flaska. Nr: 1561. Pris: 18:90.

 

 

 

AKTUELLT

Vi är Jaktjournalen: Marcus vann en plats hos oss

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår redaktör Marcus Holms tur.

Annonser