Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Nu drar grillsäsongen igång på allvar. Många entusiaster grillar hela vintern, men visst är det skönt att även kunna sitta ute i solvärmen och njuta av grillat vilt direkt från grillen. Karré från vildsvin är en klassisk styckdetalj som aldrig är fel. Marinera, grilla och njut…

4 personer:

800 g vildsvinskarré

Marinad:

1/2 dl olivolja
2 msk Kikkomansoja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk honung
1 msk chili
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk rött vin

Tillbehör:

bulgursallad
tsatsiki

Gör så här:

Putsa karrén och skiva den i fyra lika stora skivor. Blanda ihop marinaden och lägg i köttet. Marinera några timmar före grillningen och glöm inte att köttet ska vara rumstempererat.

Servera gärna med bulgursallad, det passar också bra med tsatsiki som tillbehör.

vinVintips:

Raza är ett fruktigt och smakrikt rödvin från Argentina som passar mycket bra till grillat viltkött. Vinet har en fatkaraktär med inslag av svarta vinbär, björnbär och vanilj. Råvaror är druvorna malbec och shiraz. Sockerhalten är 3 g/liter. Alkoholhalt 13 %. Nr: 6504. Pris: 89 kr.

olÖltips:

Oppigårds Golden Ale är en riktig klassiker. Fruktig och något humlearomatisk smak med tydlig beska och fin fyllighet. Färgen är mörk och gyllenbrun. En ale som passar utmärkt till husmanskost och grillat vilt. Alkoholhalten är 5,2 %. Säljs i flaska, 330 ml. Nr: 1490. Pris: 18:90.

 

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser