Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Nu drar grillsäsongen igång på allvar. Många entusiaster grillar hela vintern, men visst är det skönt att även kunna sitta ute i solvärmen och njuta av grillat vilt direkt från grillen. Karré från vildsvin är en klassisk styckdetalj som aldrig är fel. Marinera, grilla och njut…

4 personer:

800 g vildsvinskarré

Marinad:

1/2 dl olivolja
2 msk Kikkomansoja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk honung
1 msk chili
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk rött vin

Tillbehör:

bulgursallad
tsatsiki

Gör så här:

Putsa karrén och skiva den i fyra lika stora skivor. Blanda ihop marinaden och lägg i köttet. Marinera några timmar före grillningen och glöm inte att köttet ska vara rumstempererat.

Servera gärna med bulgursallad, det passar också bra med tsatsiki som tillbehör.

vinVintips:

Raza är ett fruktigt och smakrikt rödvin från Argentina som passar mycket bra till grillat viltkött. Vinet har en fatkaraktär med inslag av svarta vinbär, björnbär och vanilj. Råvaror är druvorna malbec och shiraz. Sockerhalten är 3 g/liter. Alkoholhalt 13 %. Nr: 6504. Pris: 89 kr.

olÖltips:

Oppigårds Golden Ale är en riktig klassiker. Fruktig och något humlearomatisk smak med tydlig beska och fin fyllighet. Färgen är mörk och gyllenbrun. En ale som passar utmärkt till husmanskost och grillat vilt. Alkoholhalten är 5,2 %. Säljs i flaska, 330 ml. Nr: 1490. Pris: 18:90.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser