Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Nu drar grillsäsongen igång på allvar. Många entusiaster grillar hela vintern, men visst är det skönt att även kunna sitta ute i solvärmen och njuta av grillat vilt direkt från grillen. Karré från vildsvin är en klassisk styckdetalj som aldrig är fel. Marinera, grilla och njut…

4 personer:

800 g vildsvinskarré

Marinad:

1/2 dl olivolja
2 msk Kikkomansoja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk honung
1 msk chili
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk rött vin

Tillbehör:

bulgursallad
tsatsiki

Gör så här:

Putsa karrén och skiva den i fyra lika stora skivor. Blanda ihop marinaden och lägg i köttet. Marinera några timmar före grillningen och glöm inte att köttet ska vara rumstempererat.

Servera gärna med bulgursallad, det passar också bra med tsatsiki som tillbehör.

vinVintips:

Raza är ett fruktigt och smakrikt rödvin från Argentina som passar mycket bra till grillat viltkött. Vinet har en fatkaraktär med inslag av svarta vinbär, björnbär och vanilj. Råvaror är druvorna malbec och shiraz. Sockerhalten är 3 g/liter. Alkoholhalt 13 %. Nr: 6504. Pris: 89 kr.

olÖltips:

Oppigårds Golden Ale är en riktig klassiker. Fruktig och något humlearomatisk smak med tydlig beska och fin fyllighet. Färgen är mörk och gyllenbrun. En ale som passar utmärkt till husmanskost och grillat vilt. Alkoholhalten är 5,2 %. Säljs i flaska, 330 ml. Nr: 1490. Pris: 18:90.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.
ANNONS ▼

Annonser