Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera.

4 personer:

800 g vildsvinskarré

Marinad:

1/2 dl olivolja

2 msk Kikkomansoja

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk honung

1 msk chili

1 tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk paprikapulver

1 msk rött vin

Tillbehör:

bulgursallad

tsatsiki

Gör så här:

Putsa karrén och skiva den i fyra lika stora skivor. Blanda ihop marinaden och lägg i köttet. Marinera några timmar före grillningen och glöm inte att köttet ska vara rumstempererat när det läggs på grillen.

Servera gärna med bulgursallad, det passar också bra med tsatsiki som tillbehör.

Vintips:
Jonty´s Ducks

Ett ekologiskt rödvin från Sydafrika hade säljstart i Sverige den 1 mars. Ett vin som passar utmärkt till vilt. Smaken är kryddig med fatkaraktär och inslag av plommon, färska örter och skogshallon. Råvarorna är Cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot och shiraz. Alkoholhalten är 14% och sockerhalten 3 g/lit. Säljs i flaska, 750 ml. Nr: 2243. Pris: 119 kr.

Öltips:
Wermlands Vinter

En brown ale med rostad smak tillverkad på ett mikrobryggeri i Kristinehamn. Ölet har en maltig smak med liten sötma, inslag av torkad frukt, kavring, kaffe och choklad. Serveras gärna till grillat vilt. Alkoholhalten är 6,5% och säljs i 330 ml flaska. Finns i Systembolagets beställningssortiment. Nr: 31959. Pris: 24.70 kr.

 

AKTUELLT

Vi är Jaktjournalen: Marcus vann en plats hos oss

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår redaktör Marcus Holms tur.

Annonser