Viltfärsbiffar med lingon

Foto: Olof Abrahamsson

Foto: Olof Abrahamsson

6 portioner

40 minuter

Färsbiffar:

750–800 g finmald viltfärs
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
smör till stekning

Sky:

1 msk kalvfond
2 dl vatten
ca 50 g smör

Ugnspotatis:

1,2 kg potatis och rotfrukter (potatis, morötter, palsternackor)
olja
1 knippe färsk timjan

Till servering:

lingon

Gör så här:

  1. Skrubba potatis och ansa rotfrukter. Skär dem i mindre bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda lätt. Salta och peppra. Ugnsrosta i 225°, ca 25 min eller tills de har fått fin färg och är genomstekta.
  2. Färs, ägg och grädde ska vara väl kylt. Rör ihop äggulor och grädde. Lägg färsen i en skål, blanda ner kryddor och gräddblandningen lite i taget till smidig färs. Bearbeta inte för länge, då blir det trådigt.
  3. Forma biffar och stek dem i smör några min på varje sida. De ska vara precis genomstekta.
  4. Hetta upp kalvfond och vatten i pannan som biffarna stektes i och smält smöret i den. Servera färsbiffarna med rostade potatis och rotfrukter, rårörda lingon och sky.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.

Vargbajs med fårull – tredje beviset mot ung vargtik

Den unga vargtiken från Tönsenreviret i Gävleborg kan på goda grunder misstänkas ha specialiserat sig på att attackera får. Hon är knuten till två attacker genom DNA från salivprov och starkt misstänkt för ytterligare en attack sedan en bajskorv full med fårull påträffats.
ANNONS ▼