Vildsvinsköttbullar med pasta

Det ska vara drag i köttbullarna. I alla fall om Pernilla Larsson, Järna, får bestämma. Hemma på gården söder om Södertälje både jagas och serveras vildsvin regelbundet. Pernillas köttbullsrecept brukar tillagas när vänner kommer på besök.
Jättegott, lycka till!

500 g köttfärs av vildsvin
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk dijonsenap
1 msk chilisås
1 msk worchestersås
1 msk oregano
salt och peppar
2 msk olja

Sås:
2 burkar krossade tomater
½ dl rödvin
½ gul lök
1 tsk strösocker
1 msk oregano el basilika (torkad)

300 g pasta
150 g riven ost

Gör så här:

Blanda färs med finhackad gul lök och vitlök, dijonsenap, chilisås, worchestersås, oregano salt och peppar.

Rör ihop till en slät smet och forma till ca 30 köttbullar. Lägg köttbullarna på en bakpapperstäckt plåt och grilla dem i ca 12 minuter tills de fått fin färg.

Lägg lite folie i botten på ugnen el en plåt för att slippa dropp i ugnen. Vänd köttbullarna ibland för en jämnare färg.

Värm oljan till såsen och låt löken fräsa lite försiktigt. Tillsätt krossade tomater, vin, socker samt oregano. Sjud såsen i ca 15 minuter och smaka eventuellt av med mera kryddor.

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Slå av vattnet och häll över pastan i en ugnssäker form. Blanda ner köttbullar och sås och rör runt i pastan.

Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 225° i ca 20–25 minuter.

vin.jpgVINTIPS:
Fox Creek Red Baron
Ett mycket fruktigt vin som är som gjort för kryddstarkt viltkött. Det australiensiska vinet från McLaren Vale har en fatkaraktär med inslag av björnbär, svarta vinbär, kaffe, vanilj, örter och laktrits. Råvarorna är 98 % shiraz och 2 cabernet sauvignon. Alkoholhalten är 14,5 % och bör serveras vid cirka 18°.
Nr: 2194. Pris: 109 kr.

öl.jpgÖLTIPS:
Fuller´s India Pale Ale
En engelsk ale som har en tydlig beska och passar alldeles utmärkt till viltkött. Smaken är nyanserad, fruktig och med inslag av apelsinmarmelad, rågbröd, farinsocker och örter. India Pale Ale säljs i 500 ml flaskor och alkoholhalten är 5,3 %.
Nr: 1518. Pris: 23:90 kr.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼