Vildsvinskotlett med tomatsås

Vårt nya populära matvilt är tveklöst vildsvinet. Marcus Johansson,
Kristianstad, tillhör de lyckligt lottade jägarna som har vildsvin på sina jaktmarker.
– Med kött från unga grisar kan man inte
misslyckas, skriver Marcus
i sitt brev och rekommenderar vildsvinskotletter i tomatsås. Supergott!

Ingredienser

4 kotletter av vildsvin
salt och peppar
smör till stekning
1 gul lök
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 pkt krossade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk hackad oregano
1 msk hackad basilika
brysselkål

Bryn kotletterna gyllenbruna på bägge sidorna. Krydda med salt och peppar. Slå i lite vatten i stekpannan och efterstek kotletterna under lock i ca 30 minuter eller tills köttet lätt lossnar från benet.
Hacka under tiden den gula löken fint och låt den fräsa i olja till den är mjuk och genomskinlig, tillsätt den pressade vitlöken och tomatpurén. Tillsätt sedan krossade tomater och buljongtärningen.
Krydda med oregano, basilika, salt och peppar efter smak. Låt såsen sjuda i 20 minuter.
Ansa brysselkål och koka dem mjuka i lätt saltat vatten 8–10 minuter.
Servera kotletterna med tomatsåsen, kokt brysselkål och kokt potatis.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.

Vargbajs med fårull – tredje beviset mot ung vargtik

Den unga vargtiken från Tönsenreviret i Gävleborg kan på goda grunder misstänkas ha specialiserat sig på att attackera får. Hon är knuten till två attacker genom DNA från salivprov och starkt misstänkt för ytterligare en attack sedan en bajskorv full med fårull påträffats.
ANNONS ▼