Vildsvinskotlett med tomatsås

Vårt nya populära matvilt är tveklöst vildsvinet. Marcus Johansson,
Kristianstad, tillhör de lyckligt lottade jägarna som har vildsvin på sina jaktmarker.
– Med kött från unga grisar kan man inte
misslyckas, skriver Marcus
i sitt brev och rekommenderar vildsvinskotletter i tomatsås. Supergott!

Ingredienser

4 kotletter av vildsvin
salt och peppar
smör till stekning
1 gul lök
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 pkt krossade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk hackad oregano
1 msk hackad basilika
brysselkål

Bryn kotletterna gyllenbruna på bägge sidorna. Krydda med salt och peppar. Slå i lite vatten i stekpannan och efterstek kotletterna under lock i ca 30 minuter eller tills köttet lätt lossnar från benet.
Hacka under tiden den gula löken fint och låt den fräsa i olja till den är mjuk och genomskinlig, tillsätt den pressade vitlöken och tomatpurén. Tillsätt sedan krossade tomater och buljongtärningen.
Krydda med oregano, basilika, salt och peppar efter smak. Låt såsen sjuda i 20 minuter.
Ansa brysselkål och koka dem mjuka i lätt saltat vatten 8–10 minuter.
Servera kotletterna med tomatsåsen, kokt brysselkål och kokt potatis.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser