Vildsvinskotlett med söt curry!

Allt fler matlagningsintresserade får numera enkelt tag på vildsvin. Antingen i matbutiken eller direkt hos någon vildsvinsjägare. Efter trikintest är det bara att låta fantasin skena, för även vildsvinsköttet håller hög klass och kan bjuda på riktigt härliga måltider. Vildsvinskotletter är tveklöst bland det godaste man kan äta. Så här gör du!

4 personer:
4 kotletter à 200 gram
smör el olja till stekning
salt, peppar
1 msk curry
½–1 dl vatten
1 liter strimlad vitkål
2 morötter
½ purjolök
5 ananasringar
2 msk soja
1 dl grönsaksbuljong

vin.jpgStek kotletterna kryddade med salt, peppar och curry. Slå i vattnet i stekpannan och låt kotletterna småputtra under lock i ca 30 minuter eller till dess köttet lätt kan lossas från benet.
Koka snabbt upp vitkålen i lite saltat vatten. Slå av vattnet.
Skala och skär morötter i mindre bitar.
Strimla purjolöken. Skär ananas i bitar.
Bryn morötter i stekpannan till dess de fått lite färg. Lägg i purjolöken och vitkålen och låt det steka med. Lägg i kotletterna med skyn och tillsätt soja ananas och späd eventuellt med grönsaks­buljongen.
Låt alltsammans småputtra ytterligare ca 5 minuter.
Vintips
El Meson Crianza

Med vildsvin på tallriken smakar det utmärkt med det spanska rödvinet El Meson Crianza från Riojadistriktet. Doften är kryddig med fatkaraktär och inslaget av dill, körsbär, plommon och vanilj kan skönjas.
Även i smaken fram­träder den kryddiga fat­karaktären.
Dessutom gräver inte vinet ett djupt hål i plån­boken, för 79 kronor får du en flaska på 75 cl.
Nr 3144

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼