Vildsvinskotlett med söt curry!

Allt fler matlagningsintresserade får numera enkelt tag på vildsvin. Antingen i matbutiken eller direkt hos någon vildsvinsjägare. Efter trikintest är det bara att låta fantasin skena, för även vildsvinsköttet håller hög klass och kan bjuda på riktigt härliga måltider. Vildsvinskotletter är tveklöst bland det godaste man kan äta. Så här gör du!

4 personer:
4 kotletter à 200 gram
smör el olja till stekning
salt, peppar
1 msk curry
½–1 dl vatten
1 liter strimlad vitkål
2 morötter
½ purjolök
5 ananasringar
2 msk soja
1 dl grönsaksbuljong

vin.jpgStek kotletterna kryddade med salt, peppar och curry. Slå i vattnet i stekpannan och låt kotletterna småputtra under lock i ca 30 minuter eller till dess köttet lätt kan lossas från benet.
Koka snabbt upp vitkålen i lite saltat vatten. Slå av vattnet.
Skala och skär morötter i mindre bitar.
Strimla purjolöken. Skär ananas i bitar.
Bryn morötter i stekpannan till dess de fått lite färg. Lägg i purjolöken och vitkålen och låt det steka med. Lägg i kotletterna med skyn och tillsätt soja ananas och späd eventuellt med grönsaks­buljongen.
Låt alltsammans småputtra ytterligare ca 5 minuter.
Vintips
El Meson Crianza

Med vildsvin på tallriken smakar det utmärkt med det spanska rödvinet El Meson Crianza från Riojadistriktet. Doften är kryddig med fatkaraktär och inslaget av dill, körsbär, plommon och vanilj kan skönjas.
Även i smaken fram­träder den kryddiga fat­karaktären.
Dessutom gräver inte vinet ett djupt hål i plån­boken, för 79 kronor får du en flaska på 75 cl.
Nr 3144

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser