Vildsvinskotlett med plommonsmak

Planera matlagningen redan vid styckningen. Det uppmanar Fredrik och Eva-Britt Andersen, Lund, som båda jagar och styckar vilt. Så sant som det är sagt, det är svårt att trolla fram vildsvinskotletter om man valt att bena ut en ytterfilé istället för kotletter.
Månadens recept med kotletter och torkade katrinplommon är mycket gott.

Ingredienser

4 kotletter av vildsvin
salt och peppar
1 stor gul lök
smör till stekning
2 dl köttbuljong av tärning el färdig fond
1 msk torkad timjan eller några kvistar
från färsk timjan
15 torkade katrinplommon
1 msk soja

Bryn kotletterna på båda sidorna, salta och peppra.
Ta upp och lägg dem på ett fat.
Hacka löken fint och fräs den så att den får fin färg. Tillsätt buljong, soja, timjan och katrinplommon och lägg ner kotletterna i pannan igen. *
Låt småkoka sakta  i 30 minuter. Servera gärna med ugnsstekt potatis.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser