Vildsvinskotlett med plommonsmak

Planera matlagningen redan vid styckningen. Det uppmanar Fredrik och Eva-Britt Andersen, Lund, som båda jagar och styckar vilt. Så sant som det är sagt, det är svårt att trolla fram vildsvinskotletter om man valt att bena ut en ytterfilé istället för kotletter.
Månadens recept med kotletter och torkade katrinplommon är mycket gott.

Ingredienser

4 kotletter av vildsvin
salt och peppar
1 stor gul lök
smör till stekning
2 dl köttbuljong av tärning el färdig fond
1 msk torkad timjan eller några kvistar
från färsk timjan
15 torkade katrinplommon
1 msk soja

Bryn kotletterna på båda sidorna, salta och peppra.
Ta upp och lägg dem på ett fat.
Hacka löken fint och fräs den så att den får fin färg. Tillsätt buljong, soja, timjan och katrinplommon och lägg ner kotletterna i pannan igen. *
Låt småkoka sakta  i 30 minuter. Servera gärna med ugnsstekt potatis.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼