Vildsvinskotlett med currytouch

Vildsvinen är på stark frammarsch och det märks också på läsarnas inskickade recept. Johanna Schäffel i Småland tillagar ofta vilt. En av hennes favoriter är vildsvinskotlett med curry och receptet har testats på kräsna jägare och fått toppbetyg! Serveras gärna med ett gott rödvin, se vårt nya Vintips!

4 st kotletter av vildsvin
salt & peppar
1 msk curry
1/2–1 dl vatten
2 morötter
1/2 purjolök
5 ananasringar
1 dl grönsaksbuljong
smör & eller olja
till stekning

Stek kotletterna kryddade med salt, peppar och curry. Slå i vattnet i stekpannan och låt kotletterna småputtra under lock i ca 30 minu­ter eller tills köttet lätt kan lossas från benet.

Skala och skär morötterna i mindre bitar. Strimla purjolöken. Skär ananasen i bitar.
Bryn morötterna i stekpannan tills de fått lite färg.
Lägg i purjolöken och låt den steka med. Lägg i kotletterna med skyn och tillsätt ananas och späd eventuellt med grönsaks­buljongen.
Låt alltsammans småputtra   ytterligare ca 5 minuter.

Vintips

vin.1-2.09.jpgParallèle 45 Côtes du Rhône 2006Det franska rödvinet Parallèle 45 Côtes du Rhône 2006 passar mycket bra till måna­dens recept. Vinet kommer från Rhône­dalen som är mer eller mindre känt för sina viltvänliga viner. Ett vin med stor örtig och bärig smak.
Nr 22800
Pris 89:–

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser