Vildsvinskotlett med currytouch

Vildsvinen är på stark frammarsch och det märks också på läsarnas inskickade recept. Johanna Schäffel i Småland tillagar ofta vilt. En av hennes favoriter är vildsvinskotlett med curry och receptet har testats på kräsna jägare och fått toppbetyg! Serveras gärna med ett gott rödvin, se vårt nya Vintips!

4 st kotletter av vildsvin
salt & peppar
1 msk curry
1/2–1 dl vatten
2 morötter
1/2 purjolök
5 ananasringar
1 dl grönsaksbuljong
smör & eller olja
till stekning

Stek kotletterna kryddade med salt, peppar och curry. Slå i vattnet i stekpannan och låt kotletterna småputtra under lock i ca 30 minu­ter eller tills köttet lätt kan lossas från benet.

Skala och skär morötterna i mindre bitar. Strimla purjolöken. Skär ananasen i bitar.
Bryn morötterna i stekpannan tills de fått lite färg.
Lägg i purjolöken och låt den steka med. Lägg i kotletterna med skyn och tillsätt ananas och späd eventuellt med grönsaks­buljongen.
Låt alltsammans småputtra   ytterligare ca 5 minuter.

Vintips

vin.1-2.09.jpgParallèle 45 Côtes du Rhône 2006Det franska rödvinet Parallèle 45 Côtes du Rhône 2006 passar mycket bra till måna­dens recept. Vinet kommer från Rhône­dalen som är mer eller mindre känt för sina viltvänliga viner. Ett vin med stor örtig och bärig smak.
Nr 22800
Pris 89:–

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼