Pulled pork – Som gjort för älg

Månadens recept på pulled pork av älg bör definitivt provas av alla som har tillgång till skogens konung. Använd med fördel karrén eller bogkött till denna trendiga rätt.
Tillagning på låg värme ger ett riktigt mört och smakrikt kött. Vi tillagade köttet i en Crock-Pot, en elektrisk gryta för slow cooking. Men du kan naturligtvis också använda en vanlig gryta.

6 personer:
1 kg älgkarré
2 stora gula lökar i klyftor
2 stora morötter skurna itu på längden, sedan i 4 cm stora bitar
1/4 kålrot skuren i bitar
1 palsternacka skuren i bitar
2 lagerblad
3–4 msk tomatpuré
3 dl rödvin
1/2 dl mörk koncentrerad köttbuljong fond
salt och peppar

Gör så här:

Lägg köttet i grytan och placera grönsakerna och lagerbladen runtom. Blanda tomatpuré, rödvin och köttbuljongen. Häll över köttet och koka på låg värme i 7–8 timmar, eller tills köttet är mört.

vin.jpgVintipset: BENÉVOLO SHIRAZ

Ett smakrikt vin som gjort för vilt, producerat i Chile. Smaken är nyanserad med mycket fruktig smak med inslag av fat, mörka bär, färska örter, peppar, plommon och lakrits. Vilket också återkommer i doften.
Alkoholhalten är 13,5 %. Säljs i flaska  med skruvkork. Nr: 6396. Pris: 109 kr.

öl.jpgÖltipset: ZATEC

En ljus lager som är ekologiskt odlad i Tjeckien. Ölen passar utmärkt till vilt och har en alkoholhalt på 4,5 %. Smaken är maltig men har en kryddig ton med inslag av ljust bröd.
En glutenfri öl. Säljes i 33 cl-flaska.
Nr: 1550. Pris: 17,90 kr.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼