Pastasås på vildsvin

Vildsvinen sprider sig norrut och redan finns vildsvins­köttet i många jägarhem. Månadens recept är enkelt, men också mycket praktiskt. Med en bit rimmat vildsvinskött, gärna från bogen, kan du i ett nafs göra en jättegod pastasås som inte lämnar någon oberörd.

4 personer:

600 g rimmat vildsvinskött
margarin till stekning
1 gul lök
10 st champinjoner
1 burk chunky salsa
(välj själv vilken styrka)
2 dl gräddfil

Gör så här:

Skär köttet i tärningar och bryn i stekpanna. Hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn lök och champinjoner. Blanda kött och svamp och lökhacket i stekpannan igen och slå över burken med salsa. Låt alltsammans puttra ihop en liten stund.
Servera med kokt pasta och lägg en klick gräddfil på köttblandningen.

 

vinVINTIPSET

Quara Single Vineyard Malbec

Ett fruktigt och smakrikt vin från Argentina. I detta land äter man mycket vilt och här kan man också hitta viner som passar till vårt viltkött. Quara är mycket fruktigt och smakrikt vin med fatkaraktär. Här finns inslag av mörka bär, kaffe, plommon, choklad och örter. Alkoholhalt 14 %. Nr: 6551. Pris: 131 kr.

 

ölÖLTIPSET

Newcastle Brown Ale

En utmärkt engelsk ale som passar alldeles förträffligt till vildsvin och annat vilt. Smaken är knäckig med inslag av pomerans, torkad frukt och sirapslimpa. Råvarorna är kornmalt, vete och humle. Säljs i flaska om 33 cl.
Nr: 1538. Pris: 16,10 kr.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼