Pastasås på vildsvin

Vildsvinen sprider sig norrut och redan finns vildsvins­köttet i många jägarhem. Månadens recept är enkelt, men också mycket praktiskt. Med en bit rimmat vildsvinskött, gärna från bogen, kan du i ett nafs göra en jättegod pastasås som inte lämnar någon oberörd.

4 personer:

600 g rimmat vildsvinskött
margarin till stekning
1 gul lök
10 st champinjoner
1 burk chunky salsa
(välj själv vilken styrka)
2 dl gräddfil

Gör så här:

Skär köttet i tärningar och bryn i stekpanna. Hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn lök och champinjoner. Blanda kött och svamp och lökhacket i stekpannan igen och slå över burken med salsa. Låt alltsammans puttra ihop en liten stund.
Servera med kokt pasta och lägg en klick gräddfil på köttblandningen.

 

vinVINTIPSET

Quara Single Vineyard Malbec

Ett fruktigt och smakrikt vin från Argentina. I detta land äter man mycket vilt och här kan man också hitta viner som passar till vårt viltkött. Quara är mycket fruktigt och smakrikt vin med fatkaraktär. Här finns inslag av mörka bär, kaffe, plommon, choklad och örter. Alkoholhalt 14 %. Nr: 6551. Pris: 131 kr.

 

ölÖLTIPSET

Newcastle Brown Ale

En utmärkt engelsk ale som passar alldeles förträffligt till vildsvin och annat vilt. Smaken är knäckig med inslag av pomerans, torkad frukt och sirapslimpa. Råvarorna är kornmalt, vete och humle. Säljs i flaska om 33 cl.
Nr: 1538. Pris: 16,10 kr.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser