Magisk rådjursstek

I oktober börjar jaktsäsongen på allvar för landets alla hängivna jägare med rådjurshundar. Det firar vi och bjuder på ett magiskt gott rådjursrecept med enbär som smakhöjare.

 

6 personer:

utskuren rådjursstek
5 enbär
20 svartpepparkorn
2 tsk salt
4 vitlöksklyftor
smör till stekning

 

Gör så här:

Stöt enbär och peppar i en mortel och krydda insidan av steken med hälften av blandningen, skär vitlöken i tunnare skivor och lägg på köttet, salta.

Rulla ihop köttet och bind steken med steksnöre. Krydda med resten av enbär och pepparblandningen, salta lite till.

Bryn i smör, runt om tills den fått fin färg. Lägg steken i en ugnsform och efterstek i ugn 150°. Använd termometer och stek till ca 65° eller efter smak.

 

Lätta upp. Frilägg.Vintips:

Señorio de Cazcurrita

Ett spanskt riktigt bra vin. Tillverkat av Rioja-druvan och har en nyanserad fruktig smak med tydlig karaktär av rostade ekfat. Här finns också inslag av mörka körsbär, kaffe, plommon, tobak, kakao och dill. Vinet är lagrat ett år i ekfat. Årgång 2010. Alkoholhalt 14 %. Säljs i flaskor om 750 ml med naturkork. Nr: 2954. Pris: 131 kr.

Lätta upp. Frilägg.Öltips:

Anderson Valley Winter Solstice

Ett intressant val när kompisarna kommer på middag. En Ale med måttlig beska från USA. Smaken är fruktig med inslag av fruktkaka, choklad och apelsin. Alkoholhalt 6,9 %. Säljs i flaska på 355 ml. Nr: 11317. Pris: 25,20 kr.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser