Ljuvligt grillspett av vildsvin

Med våren startar också grillsäsongen. Och självklart ska vi nu grilla ”vilt” som aldrig misslyckas. En utsökt råvara som inte behöver konstlas till, och mycket enklare än grillspett kan det inte bli. Med en god marinad och lite fina tillbehör är grillfesten räddad.

4 portioner:
600 g vildsvinsstek
haloumiost
lök
zucchini

Marinad:
½ dl olja
2 msk kikkoman soja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk honung
1 msk chilisås

Bakad potatis med ädelost:
4 bakpotatisar
3–4 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
klippt gräslök
Gör så här:

Blanda ihop marinaden. Skär vildsvinssteken i lämpliga bitar för grillspettet och marinera minst fem timmar. Trä sedan upp köttet på grillpinnarna och varva med övriga tillbehör. Grilla på medelhög värme.
Potatisen ska vara ren. Stick i varje potatis med en grov nål på några ställen, så de inte ”exploderar” i ugnen. Värm ugnen till 200 grader. Lägg potatisen på ett ugnsgaller
och baka tills den är mjuk, ca 1 timme.
Känn efter med nål.
Skär av toppen på potatisen och gröp ur den försiktigt. Lägg innehållet i en skål och blanda i smör, kryddor och den klippta gräslöken. Fyll de urgröpta potatisarna med potatismoset. Gratinera potatisen i 225 grader i 15 minuter. Garnera med lite gräslök på toppen av varje potatis.

Gör så här:

Blanda ihop marinaden. Skär vildsvinssteken i lämpliga bitar för grillspettet och marinera minst fem timmar. Trä sedan upp köttet på grillpinnarna och varva med övriga tillbehör. Grilla på medelhög värme.
Potatisen ska vara ren. Stick i varje potatis med en grov nål på några ställen, så de inte ”exploderar” i ugnen. Värm ugnen till 200 grader. Lägg potatisen på ett ugnsgaller
och baka tills den är mjuk, ca 1 timme.
Känn efter med nål.Skär av toppen på potatisen och gröp ur den försiktigt. Lägg innehållet i en skål och blanda i smör, kryddor och den klippta gräslöken. Fyll de urgröpta potatisarna med potatismoset. Gratinera potatisen i 225 grader i 15 minuter. Garnera med lite gräslök på toppen av varje potatis.

vin.jpgVintipset: SANTA ANA
Santa Ana, Shiraz Bonarda är ett fruktigt och smakrikt vin som passar utmärkt till grillat vilt-
­kött. Ett argentinskt vin från den anrika vin­gården Santa Ana med anor ända från 1891.
Smaken är fruktig med inslag av björnbär, blåbär, mynta, viol och lakrits. Rekommenderas för smak och pris. Nr: 2084. Pris: 59 kr.

öl.jpgÖltipset: CBC CLASSIC LAGER
CBC Classic Lager kan definitivt rekommenderas till vilt. Ett ljust lager bryggt på finaste malt. Ett fräscht öl som passar bra både på middagsbordet och på ljugarbänken utanför jaktkojan. Alkoholhalten är 5,1 procent.
Nr: 1595. Pris: Flaska, 440 ml, 20:90 kr.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser