Kotlettrad med sting!

Vildsvin är hett på grillen så här års. Per Claeson, Katrineholm, svarar för Månadens Recept och rekommenderar en benfri kotlettrad med en speciell fläskköttsmarinad.
Han tycker att det allra godaste vildsvinsköttet kommer från djur med slaktvikter på 20–30 kg.
Dessutom ska köttet trikintestas, en förutsättning för att middagen ska kännas superb rakt igenom.

4 personer:
1 kg benfri kotlettrad

Marinad:
1 dl olivolja
2 msk mörkt muscovadoråsocker
2 pressade viltlöksklyftor
2 msk färsk hackad timjan
2 msk kalvfond
2 msk grovmalen svartpeppar

4t1u4918.jpgBlanda marinaden och lägg i hela kotlettraden, låt den ligga cirka 4 timmar i rumstemperatur.
Grilla kotlettraden och pensla med jämna mellanrum. Grilla inte för hårt.Skiva upp kotlettraden och servera med grönsaker och potatisgratäng.

Vintips

Nederburg Manor Hous
Detta Sydafrikanska rödvin framställt av Cabernet sauvignon passar mycket bra till grillat vilt. Det kom­­mer från Paarl-distriktet och är fylligt och smak­rikt. Den fruktiga smaken stärks av en rökig rostad fatkaraktär med inslag av tjärpastill, mörka bär och viol. Serveras rumstempererat gärna till vildsvin.
Nr 6563
Pris: 89 kr

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.

Vargbajs med fårull – tredje beviset mot ung vargtik

Den unga vargtiken från Tönsenreviret i Gävleborg kan på goda grunder misstänkas ha specialiserat sig på att attackera får. Hon är knuten till två attacker genom DNA från salivprov och starkt misstänkt för ytterligare en attack sedan en bajskorv full med fårull påträffats.
ANNONS ▼