Kotlettrad med sting!

Vildsvin är hett på grillen så här års. Per Claeson, Katrineholm, svarar för Månadens Recept och rekommenderar en benfri kotlettrad med en speciell fläskköttsmarinad.
Han tycker att det allra godaste vildsvinsköttet kommer från djur med slaktvikter på 20–30 kg.
Dessutom ska köttet trikintestas, en förutsättning för att middagen ska kännas superb rakt igenom.

4 personer:
1 kg benfri kotlettrad

Marinad:
1 dl olivolja
2 msk mörkt muscovadoråsocker
2 pressade viltlöksklyftor
2 msk färsk hackad timjan
2 msk kalvfond
2 msk grovmalen svartpeppar

4t1u4918.jpgBlanda marinaden och lägg i hela kotlettraden, låt den ligga cirka 4 timmar i rumstemperatur.
Grilla kotlettraden och pensla med jämna mellanrum. Grilla inte för hårt.Skiva upp kotlettraden och servera med grönsaker och potatisgratäng.

Vintips

Nederburg Manor Hous
Detta Sydafrikanska rödvin framställt av Cabernet sauvignon passar mycket bra till grillat vilt. Det kom­­mer från Paarl-distriktet och är fylligt och smak­rikt. Den fruktiga smaken stärks av en rökig rostad fatkaraktär med inslag av tjärpastill, mörka bär och viol. Serveras rumstempererat gärna till vildsvin.
Nr 6563
Pris: 89 kr

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼