Kotlettrad med sting!

Vildsvin är hett på grillen så här års. Per Claeson, Katrineholm, svarar för Månadens Recept och rekommenderar en benfri kotlettrad med en speciell fläskköttsmarinad.
Han tycker att det allra godaste vildsvinsköttet kommer från djur med slaktvikter på 20–30 kg.
Dessutom ska köttet trikintestas, en förutsättning för att middagen ska kännas superb rakt igenom.

4 personer:
1 kg benfri kotlettrad

Marinad:
1 dl olivolja
2 msk mörkt muscovadoråsocker
2 pressade viltlöksklyftor
2 msk färsk hackad timjan
2 msk kalvfond
2 msk grovmalen svartpeppar

4t1u4918.jpgBlanda marinaden och lägg i hela kotlettraden, låt den ligga cirka 4 timmar i rumstemperatur.
Grilla kotlettraden och pensla med jämna mellanrum. Grilla inte för hårt.Skiva upp kotlettraden och servera med grönsaker och potatisgratäng.

Vintips

Nederburg Manor Hous
Detta Sydafrikanska rödvin framställt av Cabernet sauvignon passar mycket bra till grillat vilt. Det kom­­mer från Paarl-distriktet och är fylligt och smak­rikt. Den fruktiga smaken stärks av en rökig rostad fatkaraktär med inslag av tjärpastill, mörka bär och viol. Serveras rumstempererat gärna till vildsvin.
Nr 6563
Pris: 89 kr

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser