Klassisk älgbiff

Svårt att komma på något gott till middag? Här får du hjälp, klassiska älgbiffar är aldrig fel och alltid lika supergott. Med lite grädde i färssmeten blir biffarna inte heller torra. Har man dessutom egenplockade lingon och karljohansvamp är middagen räddad.

4 personer:
1 gul lök, finhackad
2 msk strömjöl
1 dl grädde
600 g finmalen älgfärs
1 ägg
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk smör till stekning

Lingonsås:
2 dl crème fraiche
1 dl rårörda lingon

Gör så här:

Bryn den hackade löken gyllengul och mjuk. Låt ströbröd och grädde svälla en liten stund. Blanda samman lök med köttfärs, ägg och kryddor. Forma till ganska tjocka biffar. Stek biffarna i smör på medelvärme. Rör ihop crème fraiche och lingon. Serveras med potatismos och något gott att dricka till.

vin.jpgVintipset: GAYDA SYRAH

Det franska vinet Gayda Syrah passar utmärkt till vilt tack vare sin kryddiga och mustiga smak. Smaken har inslag av fat, mörka bär, lagerblad, peppar, hallon, muskot och lakrits. Ett prisvärt vin under 100-lappen.
Nr: 4599. Pris: 79 kr.

öl.jpgÖltipset: ANDERSSONS

Från Hellefors bryggeri kommer Anderssons,
en ljus lager med måttlig beska. Passar ut­märkt till vilt och husmanskost. Smaken är något brödig med inslag av citrusskal och örter. Säljs i 33 cl flaskor.
Nr: 1437. Pris: 11.20 kr.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SJF ordförande: ”Man kan inte ljuga i ett styrelserum”

Under gårdagens årsstämma på Svenska Jägareförbundet röstades ledamoten Rickard Axdorff oväntat bort och hans plats lämnades tom. Förbundsordförande Torbjörn Larsson säger att det handlar Axdorff har agerat illojalt och ljugit. Frågan ska ha handlat om förbundets plats i WWF Förtroenderåd.
ANNONS ▼