Jaktpremiär med rådjursspett

För många jägare är bockjaktspremiären den 16 augusti årets stora premiär. Simon Andersson, Kalmar, åker traditionsenligt iväg med ett par kompisar och jagar bock varje år.

Lika traditionsenligt är det att grilla rådjur inför premiären. Här kommer hans recept på grillad sadel.

 

4 personer:

ca 500 g rådjurssadel
1 halloumiost i tärningar
2 färska gula lökar i klyftor
1 zucchini i skivor

Marinad:

2½ dl rapsolja
2 msk sherry
1 vitlöksklyfta, pressad
1 gul lök i tunna skivor
1 tsk mejram

Blanda ihop marinaden och lägg i den utskurna sadeln. Låt köttet marinera minst 4-5 timmar i rumstemperatur. Grilla sedan sadeln på ganska hög värme så att den får en fin färg, max ett par minuter på var sida så att sadeln inte blir helt genomgrillad och torr.

 

Frilägg.Vintips:
Rendola Governo 2013

Ett rödvin från Toscana i Italien. Ett smakrikt och fruktigt vin med fatkaraktär som passar utmärkt till viltkött. Vinet produceras till 75 % av sangiovesedruvan och 25 % merlot. Alkoholhalten är 14 %. Nr: 12380. Pris: 115 kr.

 

Frilägg.Öltips:
Leo Beer

Kan vara ett kul alternativ när rådjurssadeln grillas. Leo Beer är en ljus lager med liten beska och kommer från Thailand. Smaken är maltig med inslag av örter och citrus, serveras kyld och passar också som sällskapsöl efter en jakt. Alkoholhalten är 5 %. Säljs i 33 cl flaska. Nr: 1508. Pris: 10:90 kr.

AKTUELLT

Vi är Jaktjournalen: Marcus vann en plats hos oss

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår redaktör Marcus Holms tur.

Annonser